آرشیو اسفند ماه 1400

آموزش و مشاوره ماليات

چه مواردی باید در معاملات فصلی رد شود ؟

۶ بازديد

آیا صاحب کسب و کار هستید و باید صورت معاملات فصلی رد کنید؟ شما هم نمی‌دانید که صورت معاملات فصلی چیست؟ سازمان امور مالیاتی، بسیاری از مؤدیان را مکلف به تهیه و ارسال صورت معاملات فصلی نموده است تا به این وسیله اطلاعات مهم و کلیدی را از خود مؤدیان اخذ نماید.

این دسته از مؤدیان مکلف هستند معاملات خود را در یک قالب خاص به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. تمامی اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغلی که در گروه اول دسته بندی مالیات مشاغل قرار دارند مکلف به ارسال گزارش فصلی هستند. انجام این تکلیف کمک شایانی به شفاف سازی فعالیت‌های مالی مؤدیان می‌کند؛ همچنین در پیشبینی و وصول درآمد مالیاتی بسیار موثر است.

ما در ادامه این مقاله از آقای مالیات قصد داریم در مورد موارد اینکه معاملات فصلی چیست، مشمولین ارسال صورت معاملات فصلی و مواد معاف، حد نصاب معاملات و جرایم صورت معاملات فصلی صحبت کنیم پس همراه ما باشید.

تاریخچه صورت معاملات فصلی

قانون‌گذار در سال 1373 و در ماده 85 قانون وصول درآمدهای دولت، اشخاصی را که ملزم به دریافت کد اقتصادی بودند، مکلف به ارائه صورتحساب‌های خود نمود. تمام اطلاعات خریدار و فروشنده باید در این صورتحساب‌ها قید می‌گردید که مهم‌ترین آن کد اقتصادی طرفین بود.

اطلاعات صورتحساب باید در قالب گزارش و در دوره‌های سه ماهه به سازمان مالیاتی ارائه می‌شد که این امر جهت شفاف شدن فعالیت‌های مالی اشخاص بود و به پیش بینی مالیات وصولی نیز کمک می‌کرد که این روال تا سال 1380 ادامه داشت. در سال 1380 و با تصویب دستورالعمل اجرایی ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم دامنه اجرایی و الزامات آن بیشتر شد.

در سال 1391 تمامی مؤدیان مکلف به ثبت نام و دریافت کد اقتصادی شدند. الزام درج کد اقتصادی خریدار و فروشنده در صورتحساب‌های صادره فراگیر شد که آخرین تغییرات این قانون در سال 1394 بود. 

مواد معاف از ارسال صورت معاملات فصلی

حال به مواردی می‌پردازیم که مشمول دستورالعمل‌های اجرایی ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم نیستند. یعنی الزامی به گزارش این اقلام در صورت معاملات گزارش فصلی نداریم. در آیین نامه اجرایی موضوع تبصره (3) ماده 169 اصلاحی به شماره 220/3949/46378 مصوب 1395/03/18 به مواردی که نیازی به گزارش شدن ندارند، پرداخته است که در زیر به چند مورد اشاره می‌کنیم:

خرید و فروش اوراق بهادار، سهام و سهم الشرکه که نیازی به گزارش شدن ندارند. در این مورد باید توجه داشته باشیم حتی خرید و فروش حق تقدم سهام و سهم الشرکه هم نیازی به گزارش ندارند.

جمع بندی

ما در این مقاله از آقای مالیات در مورد مشمولین ارسال صورت معاملات گزارش فصلی، مواد معاف از ارسال معاملات فصلی، حد نصاب معاملات، نحوه تهیه و ارسال صورت معاملات فصلی، مهلت ارسال و جرایم صورت معاملات فصلی صحبت کردیم تا شما با اطلاعات کامل، گزارش فصلی خود را ارسال کنید.

اگر هنوز در مورد نحوه ارسال و تهیه صورت معاملات فصلی سوال دارید، می‌توانید با شماره تماس ۸۸۹۹۶۲۳۲-021 بگیرید و سوالات خود را از تیم متخصص مشاور مالیاتی مجموعه آقای مالیات بپرسید.

مالیات شرکت ها چگونه محاسبه می‌ شود؟

۵ بازديد
یکی از مهم‎‌ترین مسائل در مورد اشخاص حقوقی که در اداره ثبت شرکت‌ها، به ثبت رسیده‌اند مالیات بر درآمد آن‌ها است. اشخاص حقوقی باید طبق قانون مالیات‌های مستقیم بابت سودی که در طول یکسال مالیاتی کسب می‌کنند مالیات شرکت را به سازمان مالیاتی پرداخت کنند. البته شرایط و ضوابطی هم وجود دارد که اگر واجد آن‌ باشند، می‌توانند مالیات مربوطه را با نرخ کمتری محاسبه و پرداخت کنند.

اگر می‌خواهید در مورد معافیت‌های مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی، نحوه محاسبه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و نرخ مالیات آن‌ها اطلاعات بیشتری کسب کنید ما در این مقاله از آقای مالیات قصد داریم توضیحات کاملی از این مباحث بیان کنیم پس همراه ما باشید.

نحوه محاسبه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی (مالیات شرکت ها)

طبق ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم و تبصره‌های آن کلیه اشخاص حقوقی ایرانی که در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده‌اند و همچنین اشخاص حقوقی خارجی، باید بابت درآمدهایی که در طول یک سال مالیاتی در ایران یا از ایران کسب می‌کنند معادل 25% از درآمد مشمول مالیات (سود) را به عنوان مالیات عملکرد پرداخت کنند.

احتمالا این موضوع جالب باشد که چرا اشخاص حقوقی باید بابت درآمدهایی که در خارج از ایران نیز تحصیل می‌کنند مالیات پرداخت کنند. این موضوع در تبصره ماده 180 قانون مالیات‌ها درج شده است و منظور این است که به طور مثال اگر شرکتی در یک سال مالیاتی 100 ریال در خارج از کشور مالیات پرداخت کرده باشد ولی طبق قوانین مالیاتی ایران بابت همان مقدار سود باید 500 ریال به دولت مالیات بپردازد، زیرا مبلغ مالیات در ایران بیشتر است و باید مابه التفاوت یعنی 400 ریال مالیات مربوطه را پرداخت کند.

البته یک شرایط استثائی هم وجود دارد و آن این است که طبق قانون موافقتنامه اجتناب از مالیات مضاعف که دولت ایران با برخی دول خارجی منعقد می‌کند بابت هر مقدار مالیاتی که اشخاص حقوقی در خارج پرداخت کرده‌اند نیازی نیست مجددا بابت مابه الاختلاف آن مبلغی بپردازند.

اگر دارای کسب و کار هستید و برای محاسبه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی خود نیاز به مشاور مالیاتی دارید، پیشنهاد می‌کنم از خدمات مشاوره مالیاتی آنلاین، تلفنی و حضوری آقای مالیات استفاده کنید.

نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی (مالیات بر درآمد شرکت ها)

همان گونه که گفته شد اشخاص حقوقی باید به میزان 25% از سودی که در یک سال به دست می‌آورند مالیات بپردازند اما برخی استثنائات وجود دارد که در زیر به آن می‌پردازیم.

  •  شرکت‌های خدماتی که هدف از تاسیس آن‌ها سود نیست مثل خیریه‌ها که طبق تبصره 1 ماده 105 مالیات‌ها به طور معمول لازم نیست مالیاتی پرداخت کنند ولی اگر همین مؤسسات خیریه فعالیت سود دهی داشته باشند مثل فروش املاک یا غیره مالیات آن ها به صورت مقطوع مطابق ماده 59 ق.م.م محاسبه می گردد.
  •  اگر شرکت به صورت اتحادیه‌های تعاونی ثبت شده باشد طبق تبصره 6 ماده 105 قانون مالیات مستقیم شامل تخفیف در محاسبه نرخ مالیاتی می‌باشد یعنی به جای 25% باید 18.75% از درآمد مشمول مالیات (سود) را به عنوان مالیات عملکرد بپردازد.
  •  مالیات مؤسسات کشتیرانی و هواپیمایی خارجی که بابت حمل کالا، کرایه مسافر و مواردی از این قبیل از ایران عایدی داشته باشند صرفا باید به میزان 5% از کل مبلغ وجهی که در ایران و چه در مقصد و یا بین راه دریافت کرده‌اند را به عنوان مالیات عملکرد پرداخت کنند.

مالیات تکلیفی اشخاص حقوقی

منظور از مالیات تکلیفی این است که اشخاص حقوقی و مؤدیان مالیاتی وظیفه دارند مالیات شخص دیگری را در زمان تعیین شده و از طرف وی به سازمان پرداخت کند. از بارزترین موارد مالیات تکلیفی مربوط به مالیات حقوق است. یعنی اشخاص حقوقی باید مالیات حقوق پرسنل شرکت را در پایان هر ماه محاسبه کنند و تا یک ماه بعد به سازمان مالیاتی پرداخت کنند. اشخاص حقوقی در صورت تخلف از انجام تکالیف قانونی مربوطه، مشمول جریمه خواهند شد و پرسنل شرکت مشمول این جریمه نیستند.

برگ تشخیص مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی برگه‌ای است که سازمان مالیاتی برای مؤدی صادر می کند و نشان دهنده میزان مالیات پرداختی مؤدی است. طبق ماده 157 قانون، سازمان مالیاتی باید حداکثر تا یک سال پس از تسلیم اظهارنامه مالیاتی توسط مؤدی، آن را بررسی کند و حداکثر تا 3 ماه پس از یک سال مربوطه، برگ تشخیص را صادر و به مؤدی ابلاغ کند. اگر مؤدی اظهارنامه مالیاتی را ارسال نکرده باشد این مدت یک سال برای رسیدگی به 5 سال تغییر می‌کند.

کلام آخر

اصلی ترین دغدغه اشخاص حقوقی مالیاتی است که به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌کنند. ما در این مقاله از آقای مالیات در مورد نحوه محاسبه مالیات شرکت‌ها اعم از ایرانی، خارجی و مزایایی که سازمان تحت عنوان معافیت مالیاتی به برخی اشخاص حقوقی اختصاص می‌دهد صحبت کردیم.

البته این نکته را به خاطر داشته باشید که مقوله مالیات اشخاص حقوقی بسیار گسترده و پیچیده تر از موضوعات گفته شده است. اگر هنوز در مورد نحوه محاسبه و معافیت‌های مالیات بردرآمد اشخاص حقوقی سوال دارید، می‌توانید در قسمت کامنت‌ها از متخصصین مشاور مالیاتی مؤسسه آقای مالیات بپرسید.

نحوه محاسبه انواع مالیات بر درآمد

۵ بازديد

مالیات بر درآمد چیست؟ تمامی اشخاص حقیقی، شرکت‌ها و اصناف بازار باید به نسبت درآمدی که از شغل خود دارند، به دولت مالیات پرداخت کنند. این مالیات تقریباً در همه‌ی کشورهای جهان تحت عنوان Income tax اخذ می‌شود. بر اساس قانون کسب و کار، همه‌ی افراد باید درآمد سالانه‌ی خود را به دولت گزارش کنند.

سازمان امور مالیاتی بر اساس میزان درآمد، شرایط شغلی و دیگر پارامترهای تأثیرگذار، مقدار مالیات را تعیین می‌کند که برای هر فرد درصد متفاوتی است. این درصد با افزایش مقدار درآمد به صورت ثابت رشد نمی‌کند و به صورت تصاعدی تغییر می‌کند. در ادامه این مقاله از آقای مالیات به انواع مالیات بر درآمد و نحوه‌ی محاسبه‌ مالیات بر درآمد می‌پردازیم پس همراه ما باشید.
انواع مالیات بر درآمد کدام اند؟
مالیات بر درآمد انواع مختلفی دارد و هر شخص با توجه به شغل خود و درآمدی که دارد باید در این زمینه اطلاعات کامل داشته باشد. در نظر داشته باشید عدم آگاهی لازم در این زمینه ممکن است شما را با مشکلات مالیاتی زیادی مواجه کند که بر پیشرفت شغلی شما تأثیر منفی خواهد گذاشت. به طور کلی مالیات‌‌ بر درآمد به دسته بندی‌های زیر تقسیم می‌شود:

مالیات بر سکه
مالیات املاک
مالیات بر درآمد مشاغل
مالیات بر درآمد کشاورزی
مالیات بر درآمد اجاره املاک
مالیات حق الوکاله
مالیات بر درآمد حقوق
مالیات بر درآمد اتفاقی
مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی
مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی(شرکت‌ها)
نحوه‌ی محاسبه‌ی مالیات بر درآمد برای مالیات بر درآمد اجاره و املاک، مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی، مالیات حقوق و هر کدام از دسته بندی‌های فوق متفاوت است که در زیر به توضیح کاملی از انواع مالیات بر درآمد و نحوه محاسبه هرکدام می‌پردازیم.

جمع بندی

ما در این مقاله از آقای مالیات (https://mrtax.ir/)در مورد انواع مالیات بر درآمد مثل مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی، مالیات حقوق، مالیات بر درآمد املاک، مالیات سکه و مالیات کشاورزی صحبت کردیم. اگر شما هم در مورد نحوه محاسبه مالیات بر درآمد حقوق و مالیات شرکت‌ها سوال دارید حتما در قسمت کامنت‌ها سوالات خود را از مشاورین آقای مالیات بپرسید.

همه ی نکات مالیات املاک و مستغلات

۵ بازديد

مالیات املاک چیست؟ مالیات املاک از انواع مالیات مستقیم است که انواع درآمدها حاصل از ملک را شامل می‌شود. این نوع مالیات، در طبقه‌بندی مالیات‌های مستقیم قرار گرفته و مالیات بر اجاره املاک، مالیات بر مستغلات خالی و نهایتآ مالیات نقل و انتقال املاک و سرقفلی را شامل می‌شود. 

مالیات املاک، مالیاتی است که به درآمد تحصیل‌شده اشخاص حقیقی و حقوقی بابت اجاره مالیات املاک و مستغلات در ایران تعلق می‌گیرد. نحوه محاسبه این نوع مالیات عبارت است از کل مال‌الاجاره دریافتی، اعم از نقدی و غیرنقدی، پس از کسر بیست و پنج درصد بابت هزینه‌ها و استهلاکات و تعهدات مالک نسبت به مورد اجاره است.

لازم به ذکر است که محل سکونت پدر، مادر یا همسر و فرزندان یا اجداد و همچنین محل سکونت افراد تحت تکفل مالک، اجاری تلقی نمی‌شود و در صورتی که چند واحد مسکونی، محل سکونت مالک یا افراد مذکور باشد یک واحد برای سکونت مالک و یک واحد برای هریک از افراد مذکور از شمول مالیات بر درآمد اجاره خارج خواهد بود.

مالکان مجتمع‌های مسکونی دارای بیش از سه واحد استیجاری که با رعایت الگوی مصرف مسکن بنا به اعلام وزارت مسکن و شهرسازی ساخته شوند در طول مدت اجاره از ۱۰۰ درصد مالیات بر درآمد املاک اجاری معاف هستند. ما در ادامه این مقاله از آقای مالیات در مورد انواع مالیات املاک، مالیات مستغلات و نحوه محاسبه آن صحبت می‌کنیم پس همراه ما باشید.
انواع مالیات املاک چیست؟
۱- مالیات بر درآمد اجاره

۲- مالیات نقل و انتقال املاک

مالیات مستغلات (اجاره)
۱- مالیات مستغلات یا اجاره دست اول: مالیاتی است که به درآمد املاک و مستغلاتی که از طرف مالک به اجاره واگذار می‌شود تعلق می‌گیرد، در واقع موجر مالک نیز می‌باشد.

۲- مالیات اجاره دست دوم: هر گاه مستاجر محل مورد اجاره را به غیر به اجاره واگذار نماید، مشمول مالیات اجاره دست دوم می‌باشد، در واقع موجر مالک نمی‌باشد.

ما به شما پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد محاسبه مالیات املاک و انواع آن محصول زیر را تهیه کنید.


روش های تعیین مالیات املاک چگونه است؟
۱- مالیات املاک از روی سند رسمی تعیین می‌شود.

۲- ماده ۵۴ درآمد اجاره بر اساس قرارداد اعم از رسمی یا عادی مبنای تشخیص مالیات قرار می‌گیرد و در مواردی که قرارداد وجود نداشته باشد یا از ارائه آن خودداری گردد و یا مبلغ مندرج در آن کمتر از هشتاد درصد (۸۰%) ارقام مندرج در جدول املاک مشابه تعیین و اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور باشد و نیز در مورد ماده (۵۴مکرر) این قانون، میزان اجاره بها بر اساس جدول اجاره املاک مشابه تعیین خواهدشد.

تبصره: در صورتی که مستأجر جزء مشمولان تبصره (۹) ماده (۵۳) این قانون باشد، اجاره پرداختی مستأجر ملاک تعیین درآمد مشمول مالیات اجاره خواهد بود.

تبصره: چنانچه براساس اسناد و مدارک مثبته معلوم شود اجاره ملک بیش از مبلغی است که مأخذ تشخیص درآمد مشمول مالیات قرار گرفته است، مالیات مابه‌التفاوت طبق مقررات این قانون قابل مطالبه و در صورت اعتراض مودی، پرونده قابل رسیدگی در مراجع حل اختلاف موضوع این قانون خواهد بود.

تبصره:در مواردی که درآمد اجاره واقعی کمتر از درآمد تعیین‌شده طبق مقررات این ماده باشد و مالیات تعیین‌شده مورد اعتراض مؤدی باشد، در این صورت پرونده قابل‌رسیدگی در مراجع حل اختلاف مالیاتی موضوع این قانون خواهد بود.

اگر به دنبال مشاور مالیاتی هستید تا از معافیت‌های مالیاتی املاک و نحوه محاسبه مالیات املاک با خبر شوید به صفحه مشاوره مالیاتی مراجعه کنید.

معافیت های پیش بینی شده مالیات اجاره

۱- محل سکونت پدر یا مادر یا همسر یا فرزند یا اجداد و همچنین محل سکونت افراد تحت تکفل مالک اجاری تلقی نمی‌شود مگر اینکه به موجب اسناد و مدارک ثابت گردد که اجاره پرداخت می‌شود.

۲- درآمد شخص ناشی از اجاره از واحد یا واحدهای مسکونی در تهران تا یکصد و پنجاه متر مربع بنای مفید و در سایر نقاط تا مجموع دویست متر مربع زیربنای مفید از مالیات بر درآمد ناشی از اجاره املاک معاف می‌باشد.

۳- مکان مجتمع های مسکونی دارای بیش از سه واحد استیجاری که با رعایت الگوی مصرف بنا به اعلام وزارت مسکن و شهرسازی ساخته شده یا می‌شوند، در طول مدت اجاره از ۱۰۰درصد مالیات بر درآمد اجاره معاف می‌باشند.

۴- شخص حقیقی که هیچ گونه درآمدی ندارد تا میزان معافیت مالیاتی درآمد حقوق که هر ساله سقف آن اعلام می‌گردد از درآمد مشمول مالیات سالانه مستغلات از مالیات معاف و مازاد طبق مقررات مشمول مالیات می‌باشد.

  • مشمولان این ماده بایستی اظهارنامه موضوع ماده فوق را تکمیل و به اداره امور مالیاتی محل وقوع ملک ارائه دهند.
  • در اجرای حکم این ماده حقوق بازنشستگی و وظیفه دریافتی و جوایز و سود ناشی از سپرده های بانکی درآمد تلقی نخواهد شد.
  • حکم این ماده در مورد فرزندان صغیری که تحت ولایت پدر باشند جاری نخواهد بود.

۵- هرگاه مالک خانه یا آپارتمان مسکونی، آن را به اجاره واگذار نماید و خود محل دیگری را برای سکونت خویش اجاره نماید در احتساب درآمد مشمول مالیات، میزان مال الاجاره ای که به موجب سند رسمی یا قرارداد می‌پردازد از کل مال الاجاره دریافتی او کسر می‌شود.

جمع بندی

ما در این مقاله در مورد مالیات املاک، مالیات مستغلات، معافیت‌های مالیات اجاره، مالیات نقل و انتقال املاک و همچنین جرایم مالیاتی املاک صحبت کردیم؛ اگر هنوز در مورد مالیات املاک سوال دارید در قسمت کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید تا مشاورین متخصص مالیاتی ما در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ دهند.

هر آنچه که در مورد مالیات دستمزد باید بدانید!

۵ بازديد

یکی از انواع مالیات، مالیات حقوق و یا مالیات بر درآمد حقوق و دستمزد است. مالیات بر حقوق، همان‌طور که از نام آن نیز مشخص‌ شده است نوعی از مالیات است که از حقوق و دستمزد شما گرفته می‌شود. لذا آشنایی با این نوع از مالیات، برای تمامی افرادی که دریافت‌ کننده حقوق هستند و یا افرادی که حقوق دیگران را پرداخت می‌نمایند، ضرورت دارد.

مالیات حقوق یکی از قابل‌ لمس‌ترین انواع مالیات به شمار می‌رود و جمعیت بسیار وسیعی از کارکنان یک کشور را در بر می‌گیرد و لذا برای کارفرمایان و کارکنان آن‌ها اهمیت قابل‌ توجهی دارد. مالیات حقوق را می‌توان یکی از انواع مالیات‌های تکلیفی و مستقیم به شمار آورد.

به این نوع از مالیات، مالیات تکلیفی گفته می‌شود، چراکه کارفرمایان وظیفه دارند میزان مالیات کارکنان خود را محاسبه کنند و آن را پرداخت نمایند. از طرف دیگر این نوع از مالیات از انواع مالیات‌های مستقیم به شمار می‌رود. چرا که به‌ طور مستقیم از منبع درآمدی افراد حقیقی به دست می‌آید.

همان‌طور که می‌دانید پرداخت مالیات، یکی از اهداف اصلی برای توزیع کردن عادلانه درآمد در یک کشور به شمار می‌رود. در نظام مالیاتی، مالیات حقوق و دستمزد از جمله بخش‌های مالیات بر درآمد به شمار می‌رود که با نسبت خاصی از درآمدها و دستمزدهای اشخاص حقیقی مشخص می‌گردد.

طبق ماده یک قانون مالیات‌های مستقیم، تمامی افراد حقیقی که نیروی کار خود را به کارفرما تسلیم می کنند و از این طریق، میزانی از درآمد را کسب می‌نمایند، مشمول پرداخت مالیات حقوق و یا مالیات بر درآمد حقوق هستند.

لازم به ذکر است که این نوع از مالیات، از نظر حجم، ثبات، کارایی و غیره اهمیت قابل‌ توجهی دارد. در حالت کلی، تمامی افرادی که حقوق، دریافت می‌کنند و از سوی کارفرما تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته‌اند، لازم است به پرداخت این نوع از مالیات اقدام نمایند. لازم است بدانید که میزان این مالیات و معافیت‌های آن، بر اساس بودجه هر سال دچار تغییر و تحولاتی می‌شود.

ما در این مقاله از آقای مالیات قصد داریم به بیان نکاتی در مورد مالیات حقوق، نحوه محاسبه این نوع از مالیات، درآمدهای مشمول مالیات بر حقوق و غیره اقدام کنیم. اما قبل‌ از آن به بیان این‌ موضوع می‌پردازیم که اساسا مالیات حقوق چیست و نحوه محاسبه آن چگونه است پس همراه ما باشید.

اگر به مباحث مالیاتی علاقه مند هستید ما در صفحه آموزش مالیات به صورت کامل در خصوص انواع مالیات و قوانین مرتبط صحبت کرده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید.

نحوه محاسبه مالیات حقوق (نرخ مالیات بر درآمد حقوق)

مطابق با قانون مالیات‌های مستقیم، در مواردی که میزان حقوق دریافتی یک فرد از ۴ میلیون تومان بیشتر باشد، لازم است مالیات بر درآمد حقوق را پرداخت نماید. نرخ مالیات بر درآمد حقوق، بسته به این عامل که تا چند برابر از معافیت، بیشتر باشد دارای تفاوت‌هایی خواهد بود. 
برای نمونه می‌توان گفت افرادی که حقوق و درآمدشان در طول سال در میان ۴۸ میلیون تومان تا ۹۶ میلیون تومان است باید میزان ده‌ درصد از حقوق و درآمد خود را به‌ عنوان مالیات بر درآمد حقوق پرداخت کنند و اگر میزان درآمدشان بین ۹۶ میلیون تومان تا ۱۴۴ میلیون تومان در سال باشد، باید ۱۵ درصد از آن را به‌ عنوان مالیات بپردازند.

جمع‌بندی

همان‌طور که گفته شد یکی از انواع مالیات‌هایی که لازم است صاحبان مشاغل، کارفرمایان مختلف و افراد متعدد نسبت‌ به پرداخت آن اقدامات لازم را انجام دهند مالیات حقوق و یا مالیات بر درآمد حقوق است. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی را در مورد این نوع از مالیات مستقیم و تکلیفی بیان نماییم و نحوه محاسبه این نوع از مالیات را مطرح کنیم. اگر در مورد قوانین مالیات حقوق نیاز به راهنمایی دارید به اینجا مراجعه کنید.

درآمدهایی که مشمول بر مالیات حقوق بر درآمد هستند بخش دیگری از مطالب مطرح‌ شده در این مقاله بود. هم‌چنین به ذکر این نکته پرداخته شد که بخشی از مشاغل از پرداخت مالیات بر درآمد حقوق معاف هستند. از جمله این مشاغل می‌توان به رؤسا و اعضای مأموریت‌های سیاسی خارجی در ایران، رؤسا و اعضای مأموریت‌های کنسولی خارجی، رؤسا و اعضای هیأت‌های نمایندگی سازمان ملل متحد و مؤسسات تخصصی آن در ایران و غیره اشاره کرد.

هم‌چنین به این نکته پرداختیم که درآمدهای ۰ تا ۴ میلیون تومان در حال حاضر از پرداخت مالیات بر درآمد حقوق معاف هستند. اما درآمدهای بالاتر از این میزان، مشمول پرداخت مالیات‌هایی خواهند شد. نحوه ارسال فایل و فهرست مالیات بر درآمد حقوق، بخش دیگری از مباحث ارائه‌شده در این مقاله بود. هم‌چنین به این نکته اشاره کردیم که در صورت عدم پرداخت مالیات بر حقوق و یا دیر ارسال کردن فهرست مالیاتی، مشمول جرائمی خواهید شد که قابل بخشش نیست.